Начало > Десерти > Маймунски козунак със сладко от ягоди

Маймунски козунак със сладко от ягоди

Маймунски козунак със сладко от ягоди|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се активира в малко прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с. л. брашно и се оставя да шупне.

  2. Брашното се пресява, в средата се сипват разбити яйца със захарта, половината мазнина (другата е за доомесването), останалото прясно мляко, ванилия и есенция ром.

  3. Замесва се меко тесто, като при месенето се добавя останалата мазнина и се меси, докато се усвои. Оставя се 1 час на топло да втаса.

  4. Късат се топчета, които се сплескват с ръце. В средата се поставя малко сладко и се оформя на топче. Така се прави и с останалото тесто. Нареждат се в намаслена и набрашнена форма за кекс, като маймунски хляб. Оставя се още 20 минути да втаса.

  5. Намазва се с разбития жълтък, поръсва се със захар на кристали.

  6. Пече се в умерена фурна 170 С около 55 минути, като 20 минути преди края се покрива с фолио, за да не прегори.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?