Начало > Основни ястия > Лучник с кайма

Лучник с кайма

Лучник с кайма|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка с олио се задушават нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да са напълно готови, се прибавя размитата с малко вода кайма и се пържи до побеляване на каймата.

  2. Следват нарязаните чушки (и доматено пюре по желание). Задушава се до готовност.  Плънката не трябва да е течна, за да може лучникът да се изпече добре отвътре. 

  3. Слагат се подправките, разбърква се и се оставя да изстине.

  4. През това време тестото се разделя на две равни части. Едната се разточва на кора с диаметър по-голям от дъното на тавата, в която ще се пече. Тавата се намаслява и кората се слага така, че да покрива и стените й. Отгоре се разстила половината от плънката.

  5. От втората част от тестото се разточват две кори с диаметър, колкото на тавата. Едната кора се слага върху плънката, а върху нея се изсипва останалата плънка. Покрива се с втората кора и излизащото от стените тесто се загръща навътре.

  6. Намазнява се леко отгоре и се набожда с вилица.

  7. Пече се в предварително загрята фурна до готовност. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?