Начало > Десерти > Лимонов пай

Лимонов пай

Лимонов пай|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 165 С.

  2. Смесват се 1 ½ чаша захар, малко от солта и 1 ½ чаши вода в тиган. Слага се на висока температура и се оставя да заври.

  3. В малка купа се смесва нишестето с 1/3 чаша вода, до образуването на каша. След това бавно се смесва с врящата подсладена вода. Оставя се да ври, докато се хомогенизира. Разбърква се периодично. Маха се от котлона.

  4. В малка купа се разбиват жълтъците и лимоновия сок. Внимателно се прибавят към сместа с нишестето и захарта. Връща се на котлона и се оставя да заври. Маха се от котлона и се прибавят лимоновата кора и маслото. Разбърка се.

  5. Сместа се слага в хладилник да се охлади.

  6. В голяма стъклена или метална купа се слагат белтъците с останалата сол. Разбиват се добре. Внимателно се слага останалото количество захар. Продължава да се разбива добре докато се получат здрави връхчета. В сместа се слагат ¾ от белтъците.

  7. Пълнежа се слага в кората. Покрива се с останалите белтъци.

  8. Пече се в предварително загрятата фурна за 15 минути, докато белтъците покафенеят леко. Оставя се за 1 час да се охлади и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?