Начало > Десерти > Лесен коблер с праскови

Лесен коблер с праскови

Лесен коблер с праскови|escape
45
x6
1
45
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С.

  2. Прасковите, разполовени или нарязани предварително, се нареждат в тава за печене, поръсват се с 60 г захар, сока от лимона и царевичното нишесте. Пекат се за 10 минути.

  3. През това време се смесват брашното, останалата захар, солта и бакпулвера. Добавя се студено масло. Разбърква се с пръсти. Добавя се врялата вода и всичко се размесва.

  4. Когато прасковите са изпечени, с помощта на лъжица се слага от тестото върху всяка. Няма да покрие напълно веднага, но при печенето ще се разпростре по-равномерно.

  5. Връща се във фурната за още 20-25 минути, или докато стане златисто отгоре.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?