Лесен коблер с праскови
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
Прасковите, разполовени или нарязани предварително, се нареждат в тава за печене, поръсват се с 60 г захар, сока от лимона и царевичното нишесте. Пекат се за 10 минути.
-
През това време се смесват брашното, останалата захар, солта и бакпулвера. Добавя се студено масло. Разбърква се с пръсти. Добавя се врялата вода и всичко се размесва.
-
Когато прасковите са изпечени, с помощта на лъжица се слага от тестото върху всяка. Няма да покрие напълно веднага, но при печенето ще се разпростре по-равномерно.
-
Връща се във фурната за още 20-25 минути, или докато стане златисто отгоре.