Лазаня с морски дарове и четири вида сирена
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г гъби
- 7 с.л. масло
- 700 г спанак
- 1 шепа босилек
- 2 бр. яйца
- 250 г сирене рикота
- 1 ч.ч. пармезан
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ск. чесън стар
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 2 ч.ч. бульон пилешки
- 3 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.ч. доматено пюре
- 2 пак. кори за лазаня
- 1 кг морски дарове
- 1 ч.ч. кашкавал
- 1 ч.ч. сирене чедър
Начин на приготвяне
-
Нарязаните на филийки гъби се задушават в тиган с 2 с.л. масло.
-
В голяма купа се разбъркват сиренето рикота, нарязаните спанак и босилек, леко разбитите яйца, пармезана, солта и черния пипер.
-
В останалото масло за секунди се запържва накълцания чесън, добавя се брашното и постепенно се сипват бульона и млякото, като се бърка непрекъснато в продължение на няколко минути.
-
Накрая се добавят доматеното пюре, черен пипер и сол.
-
Корите за лазаня се приготвят по указанието на опаковката.
-
На дъното на тава се слага малко от соса, отгоре слой кори, отново сос, гъби, морски дарове - нарязани на хапки, малко от сместа със спанак и пак кори. Редуват се докато свършат.
-
Завършва се с кори, които се заливат обилно със доматения сос.
-
Поръсва се с настърганите кашкавал и чедър и се пече на 180 С за 40-45 минути.
-
Лазанята се оставя да престои 5 минути, преди да се нареже.