Лазаня с готови кори и пилешко месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. олио
- 400 г домати консерва
- 300 г пилешки гърди
- 300 г кашкавал
- 1 щипка канела на прах
- 3 щипка черен пипер млян
- 400 мл краве прясно мляко
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 пак. кори за лазаня
Начин на приготвяне
-
В 2 с.л. олио се задушава лука на умерен огън. Добавят се ситно нарязаните пилешки гърди, сол, черен пипер и канела, оставя се още 5 минути да къкри на котлона.
-
Приготвя се сос бешамел от 2 с.л. олио и 1 с.л. брашно - брашното се запържва, докато стане златисто и постепенно се налива прясното мляко, докато се получи умерено гъст сос, посолява се на вкус.
-
В подходяща дълбока тавичка започва да се реди лазанята. На дъното на тавичката се изсипва малко от бешамела, кора, малко от доматите, кора, бешамел, част от месото с лука, настърган кашкавал и така, докато свършат сосовете и месото.
-
Най-отгоре кората се покрива с малко бешамел и домати.
-
Пече се на 180 С, докато корите попият сосовете. Покрива се с кашкавал и се допича, докато се разтопи кашкавалът.