Начало > Основни ястия > Лаврак в сол с паеля с морски дарове

Лаврак в сол с паеля с морски дарове

Лаврак в сол с паеля с морски дарове|escape
70
x2
2
70
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лавракът се измива, изчиства и подсушава.

  2. Оризът се сварява в подсолена вода.

  3. В тавичка се слага лавракът и се покрива морската сол. Пече се във фурна на 200 ºС за 25 минути.

  4. В дълбок тиган се запържва в половината масло бялата част от лука заедно с пилешкото филе, скаридите, мидите и октопода. Фламбира се с перното и се слага свареният ориз. Добавя се зеленият фасул и се готви от 3 до 5 минути. Добавят се остатъкът от маслото, куркумата, зелената част от лука и магданозът.

  5. Готви се още 2-3 минути до постигане на кремообразна консистенция на ориза.

  6. Рибата се маха от солта и се обезкостява. В голяма чиния се подреждат филетата и паелята.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?