Начало > Основни ястия > Кюфтенца с кашкавал

Кюфтенца с кашкавал

Кюфтенца с кашкавал|escape
45
x6
1
45
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Двата вида кайма се смесват с подправките, содата предварително гасена в киселото мляко, галетата, ракията, яйцето, нарзаните на ситно пресен лук и магданоз. Омесва се добре, завива се със стреч фолио и се оставя в хладилника за 15 минути.

  2. През това време кашкавалът се нарязва на малки парчета с дебелина 1 см.

  3. Каймата се изважда и от нея се взима в шепа, оформят се кръгли кюфтенца и с пръст се прави отворче в средата, в което се слага парче кашкавал и с придърпване на каймата се затваря отвора.

  4. Оформят се отново в ръка и се пържат от всяка страна в загрятото олио за около 6 минути.

  5. Поднасят се топли, предварително отцедени от мазнината върху домакинска хартия.

  6. Алкохолът (в случая ракията) се слага, за да поемат кюфтенцата по-малко мазнина при пържене.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?