Кюфтенца с кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Двата вида кайма се смесват с подправките, содата предварително гасена в киселото мляко, галетата, ракията, яйцето, нарзаните на ситно пресен лук и магданоз. Омесва се добре, завива се със стреч фолио и се оставя в хладилника за 15 минути.
-
През това време кашкавалът се нарязва на малки парчета с дебелина 1 см.
-
Каймата се изважда и от нея се взима в шепа, оформят се кръгли кюфтенца и с пръст се прави отворче в средата, в което се слага парче кашкавал и с придърпване на каймата се затваря отвора.
-
Оформят се отново в ръка и се пържат от всяка страна в загрятото олио за около 6 минути.
-
Поднасят се топли, предварително отцедени от мазнината върху домакинска хартия.
-
Алкохолът (в случая ракията) се слага, за да поемат кюфтенцата по-малко мазнина при пържене.