Начало > Основни ястия > Кулебяка с кисело зеле, свинско и подправки

Кулебяка с кисело зеле, свинско и подправки

Кулебяка с кисело зеле, свинско и подправки|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купичка маята се размива с топла вода, добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.

  2. Щом шупне, маята се смесва с киселото мляко на стайна температура. Междувременно брашното се пресява, добавя се солта и се прави кладенче.

  3. В кладенчето се изсипва шупналата мая с киселото мляко, добавят се разбитото яйце и 2 ч.л. зехтин. Започва да се замесва еластично тесто.

  4. Слага се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  5. Докато тестото втасва, се приготвя плънката за кулебяката. Свинското се запържва с 1 ч.л. зехтин. Добавя се нарязаното на дребно зеле. Задушава се до полуготовност. Към края се подправя със сол, черен пипер, мащерка и чубрица. Оставя се да изстине, докато се разточи тестото.

  6. Втасалото тесто се премесва отново. Разточва се лист (с диаметър на тавата) и се поставя в намазнена тава. Изстиналата плънка се изсипва в средата на листа и плънката се прегръща с краищата на тестото, като с пръсти внимателно се прищипват.

  7. Хляба се поставя така, че ръбът да се окаже отдолу на тавата. Намазва се с разбит жълтък с малко зехтин. Оставя се да втаса за още 10 минути.

  8. Пече се на долния реотан на фурната, предварително загрята на 200 С. Температурата се намалява до 180 С и се пече за около 45 минути.

  9. След като се изпече, хляба се напръсква със студена вода, покрива се с домакинска кърпа и се изчаква 10-15 минути преди консумация.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?