Крем супа с картофи и фъстъци
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 картофа
- 2 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 бульона
- 1 пакетче краве масло
- 1 ч.л. сол
- 250 мл прясно мляко
- 60 г фъстъци
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват, нарязват и се сваряват.
-
Към тях се добавят почистените и нарязани моркови, розмаринът, пилешките бульони и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат.
-
След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира.
-
Добавя се маслото и в получената гъста смес се изсипва предварително затопелното прясно мляко.
-
Фъстъците се смилат фино, добавят се в супата и се разбърква.
-
Супата се сервира гореща с малко течна сметана и ситно нарязан магданоз или крутони.