Крем супа с диви гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 700 г диви гъби
- 1 глава праз лук
- 1 глава лук
- 1 литър бульон
- 1 картоф
- 1 с.л. цедено кисело мляко
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
Гъбите, празът и лукът се почистват, измиват и нарязват, след кеото се задушават в масло.
-
Добавя се бульонът и се оставя да ври за 25 минути на слаб огън.
-
Отделно се сваряват картофените кубчета.
-
Задушените зеленчуци се пасират заедно с картофите, докато не се получи гладка хомогенна смес.
-
Супата се сервира топла, гарнирана с лъжица цедено кисело мляко или сметана.