Крем супа от тиква с кокосово мляко
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г пюре от тиква
- 2 с.л. масло
- 3 ск. чесън стар
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. бульон пилешки кубче
- 400 мл кокосово мляко
- 1 ч.л. джинджифил
- 2 с.л. портокалов сок
- 1 ч.л. чили
- 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне
-
Маслото се разтапя в тенджера на средно висока температура. Нарязания на ситно лук и пресования чесън се запържват докато омекнат.
-
В тенджерата се долива вода и се разтваря пилешкия бульон. Добавят се кокосовото мляко, пюрето от тиква, портокаловия сок, смления джинджифил, канелата и чилито.
-
Супата се оставя да заври и се премества от котлона. Когато се поохлади се пасира и се връща на котлона за още 10 минути.
-
Декорира се с кокосово мляко и свежи листенца зелен лук.