Крем супа от моркови с песто и джинджифил
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 г песто
- 30 г краве масло
- 50 г топено сирене
- 150 мл прясно мляко
- 10 г джинджифил
- 1 глава лук
- 500 г моркови
Начин на приготвяне
-
Морковите се почистват и нарязват на колелца. Лукът се нарязва на дребно.
-
В тенджера се загрява маслото, в което се изсипват нарязаните лук и моркови. Задушават се под капак, докато зеленчуците поомекнат, след което към тях се добавят млякото и малко вода.
-
Овкусява се със сол и с черен пипер. Вари се, докато морковите омекнат, и се добавя топеното сирене.
-
Супата се пюрира и се добавя джинджифилът. Сипва се мляко до получаване на желаната консистенция.
-
Сервира се, гарнирана с песто.