Начало > Супи > Крем супа от моркови и червена леща

Крем супа от моркови и червена леща

Крем супа от моркови и червена леща |escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лещата се слага да ври за 40-50 минути.

  2. В тиган се слагат 20 г от маслото, запържва се нарязаният лук с морковите, докато леко поомекнат. Всичко се изсипва в лещата.

  3. Долива се вода според желаната гъстота.

  4. Прибавят се чесънът, нарязан на ситно, и джодженът.

  5. В същия тиган се прави запръжка от останалите 20 г масло, една щипка сладък и една щипка лютив пипер. След като се запържи леко, се изсипва салцата или доматите и се прибавя към супата. Пасира се.

  6. Добавят се черният пипер и джодженът.

  7. Супата  се гарнира с ядки и черен пипер.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?