Начало > Десерти > Крем пита Галактобуреко

Крем пита Галактобуреко

Крем пита Галактобуреко|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За захарния сироп в касерола се слагат 2 ч.ч вода с 2 ч.ч захар и сока на портокала, смесват се и се поставят на котлона до получаване на захарен сироп. Оставя се да се охлади.

  2. Млякото се поставя в съд на котлона с настърганата кора на портокала и захарта (150 г), докато тя се разтвори, прибавя се грисът и се оставя да се сгъсти като се бърка постоянно.

  3. Като се посгъсти, в крема се добавят яйцата, като преди това се темперират с малко от горещата смес. Накрая се добавя ванилията и се бърка до сгъстяване.

  4. Когато сместа кипне, се отстранява от котлона и се добавят 100 г от маслото, разбърква се отново до пълното му поемане и се оставя да се поохлади.

  5. Тава се намазва с масло и в нея се редят половината от корите, като всяка една се маже хубаво с разтопеното останало масло. Залива се с крема и отгоре се покрива с другата половина от корите, които също преди това са намазани всяка с масло.

  6. Ако има стърчащи краища, те се подгъват отгоре или се изрязват.

  7. Отгоре се намазва пак с масло, очертават се парчета с леки разрези по корите и се поставя в загрята фурна на 200 С за 30 минути или до златисто.

  8. Гореща се разрязва и се залива със студения сироп, когато се поохлади се поставя в хладилника за няколко часа да поеме сиропа, а най-вкусна е на следващия ден.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?