Начало > Десерти > Крем "Англез"

Крем "Англез"

Крем
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. желатин
  • 1 ч.ч. захар
  • 6 бр. яйчен жълтък
  • 50 мл десертно вино "Марсала"
  • 500 мл краве прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Млякото се сварява със захарта. Жълтъците се разбиват с тел и постепенно се налива от свареното мляко.

  2. Течността се връща обратно в тенджерата и при непрекъснато бъркане, на по слаб огън, крема се сварява за 5-6 минути.

  3. Налева се виното, разбърква се и се дръпва настрана.

  4. Пакетчето желатин се разтваря в студена вода. Когато набъбне се слага да се разтопи на водна баня и се изсипва в крема.

  5. Разбърква се добре и се налива в чаши. Оставя се в хладилника за 4-5- часа, за да се стегне преди сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?