Начало > Десерти > Козуначено руло с пълнеж

Козуначено руло с пълнеж

Козуначено руло с пълнеж|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Прави се кладенче в пресятото брашно. Изсипват се маята, прясното мляко и половината захар.

  2. Отделят се 2 белтъка за плънката. Отделя се и 1 жълтък за намазване. Останалите 2 жълтъка и 1 белтък се изсипват в кладенчето.

  3.  Добавят се настърганата кора от лимон и щипка сол. Замесва се меко тесто.

  4. Маслото се разтопява и се смесва с олиото. Започва да се сипва по малко от мазнината и се меси, докато тестото поеме цялата мазнина.

  5. Тестото се поставя в голяма купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.

  6. Готовото тесто се омесва още един път. Ако е меко, се добавя още малко брашно. С ръка се разстила дебела кора и върху половината тесто се слага плънката.

  7. За плънката белтъците се разбиват на гъст сняг и се добавят 100 г захар. Прибавят се счуканите орехи и леко се разбърква с лъжица.

  8. Рулото се завива и се намазва с жълтък. Поръсва се със  захар. Изчаква се още 15-20 мин да втаса.

  9. Пече се 45-50 мин в предварително загрята фурна на180 С.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?