Начало > Десерти > Козуначена плетеница с нутела и круши

Козуначена плетеница с нутела и круши

Козуначена плетеница с нутела и круши|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От брашното се пресяват 700 г, а останалото е за разточване. Млякото се затопля, така че да е хладко, не горещо. Прави се кладенче и в него се слагат яйца, сол, портокалов сок, мая, мед, захар и 50 мл от олиото.

  2. Замесва се тесто, като постепенно се добавя от млякото, до получаване на гладко еластично тесто.

  3. Слага се на плот или маса и се започва месене, като се добавя по малко от олиото и, докато се меси, тестото се удря в масата или плота 100 пъти.Трябва да се измеси, докато се поеме всичкото олио.

  4. Оставя се 1 ч да втаса, докато удвои обема си, после се измесва отново и се оставя още 1 ч да втаса, покрито с чиста кърпа на топло.

  5. Крушите се почистват и нарязват на полумесеци, поръсват се с галетата и фина кафява захар.

  6. Втасалото тесто се разделя на две равни части, всяка една се разточва на голяма кора с дебелина 1 см, маже се с нутела и се навива на руло. След което се разрязва на половина в средата, като в единя край остава цяло и двете части се преплитат като плитка.

  7. В улеите с шоколад се слагат на места парченца круши и се поставя в тава с хартия за печене, като се навива във формата на охлюв.

  8. С другата част от тестото се процедира по същия начин, като в тавата се обикаля около другата плетка.

  9. Намазва се с разбит жълтък и се поръсва с филирани бадеми. Оставя се на топло още 40 мин, след което се пече на 180 С за 50 мин до златисто-кафяв цвят.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?