Корма - вегетариански вариант
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 ч.л. джинджифил
- 4 ск. чесън стар
- 2 бр. картофи
- 4 бр. моркови
- 1 бр. люти чушлета
- 3 с.л. кашу
- 120 ск. доматен сос
- 1 ч.л. сол
- 1.50 ч.л. къри
- 1 ч.ч. грах
- 1 бр. червени чушки
- 1 бр. зелени чушки
- 1 ч.ч. сметана течна
- 1 щипка кантарион
Начин на приготвяне
-
Мазнината се загрява на средна степен. Слага се лука, наситнен и се запържва до омекване.
-
Смесват се джинджифила и чесъна, и се запържват за още 1 минута. Добавят се картофите, морковите, лютата чушка, ситно счуканото кашу и доматения сос.
-
Поръсва се със сол и къри. Готви се за 10 минути, или докато картофите омекнат.
-
Добавят се и замразения грах, чушките, нарязани ситно и сметаната.
-
Котлона се намалява, ястието се покрива и се готви за още 10 минути.
-
Сервира се поръсено с пресен кантарион.