Начало > Десерти > Кексова баклава

Кексова баклава

Кексова баклава|escape
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се кексовата плънка, като се разбиват с миксер яйцата с 1ч.ч от общото количество захар на пяна. Постепенно се добавят олиото и киселото мляко и накрая се прибавят пресятото брашно с бакпулвера и орехите, като се размесва с шпатула до пълното хомогенизиране.

  2. Корите за баница се разделят на две равни части, тавата се намазнява и в нея се слага едната част, като всяка кора се ръси с масло поотделно.

  3. Изсипва се кексовата смес и върху нея се редят другата част от корите, като отново всяка се ръси с масло.

  4. Баклавата се пече на 170 С за 40 минути, след което се нарязва и се оставя да изстине. За да не изтече плънката, баклавата се изпича и тогава се разрязва.

  5. През това време се приготвя захарния сироп на котлона, като се смесват останалата захар (3 ч.ч.) с водата, настърганата кора на лимона и сока от едната му половина, докато се посгъсти и стане на сироп.

  6. Баклавата се залива и се оставя за 6 часа да се охлади и да поеме сиропа, а най-вкусна е на другия ден.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?