Кексчета с шампанско и ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.25 ч.ч. брашно тип 500
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.ч. кокосово мляко
- 1.25 ч.ч. шампанско
- 1/2 ч.ч. олио
- 0.75 ч.ч. захар
- 2 пак. шушулка ванилия
- 2 с.л. портокалов сок
- 2 с.л. портокалова кора
- 1 с.л. краве масло
- 3 с.л. ягоди
- 3 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 градуса.
-
В голяма купа се смесват брашното, солта, бакпулвера и содата. Оставят се настрани.
-
В друга купа се разбъркват олиото и захарта. Добавят се кокосовото мляко, ½ ч.ч. шампанско и ванилията. След като се разбие добре, се добавят и портокаловия сок и портокаловите корички. Двете смеси се объркват.
-
Формите за мъфини се запълват с тестото. Пекат се най-малко 18 минути, докато станат златисти. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно преди да се глазират.
-
Докато кексчетата изстиват, се приготвя глазурата. Маслото и пудрата захар се разбиват с електрически миксер. Добавят се 3/4 ч.ч. шампанско, намачканите предварително ягоди и ванилията. Бърка се до пълно смесване на продуктите. Ако сместа е прекалено течна, се добавя още захар.
-
Кексчетата се глазират и се украсяват с ягоди.