Кексчета с дюли
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1/4 ч.ч. олио
- 2 бр. яйца
- 60 г сирене крема
- 100 г конфитюр от дюли
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Формата за мъфини леко се намазва с олио, което не се налага ако се използва силиконова.
-
Сухите съставки се смесват в купа и се разбъркват.
-
След това се смесват млякото, яйцата и олиото. Двете смеси се събират и разбъркват, но само колкото да се намокри и сухата част.
-
Всяка формичка за мъфин се напълва до половината с тесто. Отгоре се слага по една малка лъжичка крема сирене и конфитюр от дюли. Покрива се с тесто (разпределяйки цялото тесто, което е останало). Слога се още една малка лъжичка от дюлите отгоре.
-
Пекат се за 25 минути, докато мъфините станат златисти.