Картофена запеканка със салам и топено сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. картофи
- 2 щипка чубрица
- 50 мл олио
- 2 щипка сол
- 100 г шпеков салам
- 3 бр. червени чушки
- 100 г сирене пушено
Начин на приготвяне
-
Картофите и чушките се нарязват на кръгчета. Отделят се малко от чушките за накрая, по желание.
-
Овкусяват се добре със сол, олио и чубрица, разбъркват се и се изсипват в подходяща тавичка за печене.
-
Долива се вода, колкото да облее леко картофите.
-
Печче се в силна фурна, докато водата заври, а след това се намалява и се пече, докато картофите станат готови. Проверяват се, тъй като различните сортове картофи имат различно време за приготвяне.
-
Когато са готови и водата е поизвряла, се изваждат от печката и отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета - шпек, топено сирене и още малко чушки.
-
Ястието се връща в печката и се допича.