Капустняк - борш по полски
минути
порции
сложност
Съставки
- 300 г свинско месо
- 50 г сланина
- 1 бр. корени за супа
- 100 г гъби
- 1/2 гл. кисело зеле
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 с.л. брашно тип 500
- 180 мл зелев сок
- 6 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. ким
Начин на приготвяне
-
Месото и гъбите се нарязват и се сваряват във водата за 20 минути.
-
Зелето се задушава в зелевия сок.
-
Към месото се прибавят ситно нарязаните корени и задушеното зеле.
-
Лука и сланината се овалват в брашното и се изпържват.
-
Добавя се кима и се овкусява със сол.
-
Вари се до готовност.
-
Ястието може да се сервира с варени картофи.