Капама
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. ориз
- 1 бр. кисело зеле
- 1/2 кг кайма
- 1 кг наденица
- 1 кг свинско месо
- 2 кг пуйка
- 3 гл. лук кромид стар
- 100 г гъши пастет
- 1 ч.л. черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Сместа за сармите се приготвя, като се нареже на ситно половин глава лук и се засуши, докато стане прозрачен. Дръпва се настрани леко да се охлади и се добавят каймата, ориза, солта, черен пипер и кимион на вкус.
-
Сармите се завиват с по-големите листа от зелката.
-
На дъното на гювеча се слага гъшата мас.
-
Зелето и останалия лук се нарязват, добавя се 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се изсипва в гювеча. Отгоре се нареждат сармите.
-
Пуешкото месо и пържолите се нарязват, поръсват се със сол и черен пипер, и се нареждат върху сърмите.
-
Съда се захлупва и се слага да се пече около 2 часа. Не се сипва вода или зелев сок.
-
Добавя се наденицата и ястието се допича до готовност.