Канелони с рикота и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 литър сос "бешамел"
- 250 г спанак
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. салвия
- 1 щипка сол
- 300 г рикота
- 80 г пармезан
- 1 щипка индийско орехче
- 15 г масло
- 250 г канелони
Начин на приготвяне
-
Бешамелът се поставя в купа и към него се добавя половината от пармезана. Разбърква се внимателно.
-
Спанакът се сварява и се нарязва на ситно. След това се изпържва в зехтин заедно с малко салвия за 1-2 минути. Посолява се на вкус и се охлажда.
-
В купа се прибавят сиренето, останалият пармезан, спанакът и малко индийско орехче. Разбърква се добре.
-
С така приготвения пълнеж се напълват канелоните.
-
Намазва се форма за печене с масло и в нея се изсипва половината от бешамела. Канелоните се нареждат и се заливат с останалия бешамел.
-
Поръсва се с пармезан и се запича за 25 минути в предварително загрята на 220 ºС, докато се зачервят.