Начало > Основни ястия > Канелони с рикота и спанак

Канелони с рикота и спанак

Канелони с рикота и спанак|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бешамелът се поставя в купа и към него се добавя половината от пармезана. Разбърква се внимателно.

  2. Спанакът се сварява и се нарязва на ситно. След това се изпържва в зехтин заедно с малко салвия за 1-2 минути. Посолява се на вкус и се охлажда.

  3. В купа се прибавят сиренето, останалият пармезан, спанакът и малко индийско орехче. Разбърква се добре.

  4. С така приготвения пълнеж се напълват канелоните.

  5. Намазва се форма за печене с масло и в нея се изсипва половината от бешамела. Канелоните се нареждат и се заливат с останалия бешамел.

  6. Поръсва се с пармезан и се запича за 25 минути в предварително загрята на 220 ºС, докато се зачервят.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?