Канелен десерт
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 к.ч. маргарин
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.ч. захар
- 2 бр. яйца
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. орехови ядки смлени
Начин на приготвяне
-
Смесват се маргарина, кафявата захар (пол.ч.ч.) и кристалната захар (1 ч.ч.) и се разбиват.
-
Прибавят се разбитите яйца и отново се разбърква. Към 1 ч.ч. прясно мляко се добавя 1 с.л. лимонов сок и се изчаква да се пресече (така се получава т.нар. Buttermilk, който липсва на нашия пазар).
-
В друг съд се смесват сухите съставки. Прибавят се към първата смес заедно с прясното мляко и се разбърква.
-
Приготвя се топинг от пол. ч.ч. кафява захар, пол. ч.ч. натрошени орехи (или други ядки по избор) и канелата.
-
Сместа се излива в намаслена и набрашнена тавичка и се поръсва с топинга.
-
Покрива се с фолио и се прибира в хладилника за 1 денонощие.
-
На другия ден се запича на умерена фурна за 30-35 минути, или до суха клечка.