Калмари с манго и джинджифил (Тайланд)
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Калмарите се размразяват и нарязват на парчета с дебелина 3 см.
-
Смесват се сосовете, сока от лайм, джинджифила и кориандъра в стъклена или керамична купа. Разбъркват се. Прибавят се калмарите, покриват се и се прибират в хладилника за половин час да се мариноват.
-
Калмарите се изваждат от маринатата, а тя се изсипва в тиган. Оставя се да кипне, температурата на котлона се намалява, престоява така за 3 минути.
-
В тиган с намазнено дъно се приготвя първата половина от калмарите, като се обръщат от всички страни, а след това и втората. Оставят се настрана и обеленото манго, нарязано на кубчета, се запържва леко докато леко покафенее.
-
Калмарите се разпределят в 4 чинии (за 4 порции) върху канапе от рукола.
-
Поръсват се с манго и топлия дресинг, и се сервират.