Начало > Основни ястия > Калмари с манго и джинджифил (Тайланд)

Калмари с манго и джинджифил (Тайланд)

Калмари с манго и джинджифил (Тайланд)|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Калмарите се размразяват и нарязват на парчета с дебелина 3 см.

  2. Смесват се сосовете, сока от лайм, джинджифила и кориандъра в стъклена или керамична купа. Разбъркват се. Прибавят се калмарите, покриват се и се прибират в хладилника за половин час да се мариноват.

  3. Калмарите се изваждат от маринатата, а тя се изсипва в тиган. Оставя се да кипне, температурата на котлона се намалява, престоява така за 3 минути.

  4. В тиган с намазнено дъно се приготвя първата половина от калмарите, като се обръщат от всички страни, а след това и втората. Оставят се настрана и обеленото манго, нарязано на кубчета, се запържва леко докато леко покафенее.

  5. Калмарите се разпределят в 4 чинии (за 4 порции) върху канапе от рукола.

  6. Поръсват се с манго и топлия дресинг, и се сервират.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?