Начало > Тестени > Италианска фокача с маслини и сушени домати

Италианска фокача с маслини и сушени домати

Италианска фокача с маслини и сушени домати|escape
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се смесва с маята в голям съд. Добавя се солта. В средата се прави кладенче, добавя се зехтина и около 250-300 мл вода. С пръсти зехтина се разбърква с водата. Постепенно се добавя отстрани брашно и се замесва меко лепкаво тесто.

  2. Тестото се премества на добре набрашнена повърхност и се меси още 10 минути, за да стане еластично и гладко. Оформя се топка и се поставя в намазнена тава или съд. Покрива се добре с кърпа или фолио и се оставя да втаса на топло за около 30 минути, докато удвои обема си.

  3. Тестото отново се премесва. Добавят се парченца нарязани сушени домати и маслини.

  4. Тестото се слага в тарт (форма) на равен пласт, покрива се с намазана със зехтин хартия за печене и се оставя да се надигне за още 10-15 минути.

  5. Тестото се натиска с пръсти по цялата повърхност, като се оставят вдлъбнатини. Намазва се с останалия зехтин.

  6. Пече се до готовност 20 минути, или до златисто, в загрята на 220 С фурна. Поръсва се с клонки мащерка и се сервира топла.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?