Испанска селска супа
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г говеждо месо
- 250 г свинско месо
- 4 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 2.50 л бульон пилешки
- 200 г картофи
- 200 г моркови
- 2 стр. праз лук
- 300 г грах
- 250 г чоризо
- 100 г шунка
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. босилек
- 1 щипка чесън на прах
- 2 стр. магданоз пресен
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва и запържва. Добавя се лука и се подправя със сол, пипер, мащерка, босилек и чесън. Сипва се бульона и като заври се оставя за 45 минути.
-
Картофите и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Праза се измива и се нарязва на колелца. Зеленчуците се слагат в супата. Варят се 10 минути, след това се добавя граха и се варят още 5 минути.
-
Наденицата и суровата шунка се нарязват вътре, вари се още няколко минути.
-
Гарнира се с пресен магданоз.