Индийски палачинки с домати и кокос
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лука и 2 от лютите чушлета (зелени, за предпочитане - чили) се почистват.
-
Пасират се на едро с кухненски робот.
-
Загряват се 2 с.л. зехтин в тиган. Добавят се лучената смес, гарам масала, 1 ч.л. куркума, горчицата, и смачкания чесън. Готви се към 8 минути или докато лукът стане полуготов.
-
Доматите се нарязват на дребно и се запържват с 1 ч.л. куркума и 1/2 ч.л. сол. Готви се за около 8 минути при редовно разбъркване, после съдът се покрива и сместа се оставя да почива на топло.
-
За приготвянето на заливката се изстисква сока от лайм в пасатор, като се добавят и другата люта чушка, кокосовите стърготини, кориандър, щипка сол. Соса се пасира и се прехвърля в купичка.
-
За палачинковото тесто се смесват млякото, разбитите яйца, брашното и 1 ч.л. куркума до еднородна смес. Добавя се отделената част от лучения сос.
-
Нахута (2 консерви по 400гр.) се отцежда.
-
Загрява се 1 с.л. олио в тиган на среден огън. Изсипва се 1/4 от нахута, после се добавя и 1/4 от тестото за палачинки.
-
Готви се около 3 минути до почти пълна готовност, после с помощта на шпатула палачинката се обръща и се готви още 1 минута.
-
Процеса се повтаря за останалите 3 палачинки.
-
При сервиране, всяка палачинка се поднася в чиния, полята с доматения и кокосов сос.