Хрупкави тиквички на фурна с пъдпъдъчи яйца
минути
порции
сложност
Съставки
- 2-3 броя тиквички
- 4 броя яйца пъдпъдъчи
- 70 г сирене котидж
- 50 г пармезан
- 2 с.л. галета панко
- 2 с.л. зехтин
- 1 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 2 клонки риган
- 1/4 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
-
-
Нарежете тиквичките на тънки ленти с белачка за зеленчуци, без да ползвате частта със семената. Посолете с 1 ч.л. сол, разбъркайте и оставете да постоят за 20 минути.
-
Попийте отделената течност с домакинска хартия и прехвърлете в голяма купа. Залейте със зехтина и поръсете с настърганият пармезан. Подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
-
В тава покрита с хартия за печене оформете 4 гнезда, поръсете с галета и печете 15-17 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
-
Извадете тавата от фурната, счупете по едно яйце отгоре и поръсете с малко червен пипер. печете още 3 минути.
-
Сервирайте тиквичките със сирене котидж, печена червена чушка и листа пресен риган.
Стоян Георгиев