Гювечета с наденица, сирена и зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Приготвя се гъбения сос, като се почистват и нарязват гъбите и се запържват в малко мазнина до омекване. Добавя се доматения сос, оставя се да кипне и се отстранява от котлона.
-
Гювечетата се намазват със зехтин и се редят продуктите. Продуктите са за 4 броя глинени гювечета, в които се разпределят по равно.
-
Най-отдолу във всяко се слага нарязана наденичка, като от всяко парче се отделя малко, за да се сложи и най-отгоре, върху нея се поставя кромида, нарязан на полумесеци, добавят се от двата вида сирене, подправките. Сипва се от гъбено-доматения сос и накрая се редят кашкавала, запечените чушки и отделените наденички.
-
Така приготвени гювечетата се слагат във фурна и се пекат на 180 С за 30 минути, след което се изваждат и на всяко се чуква по едно яйце отгоре и се запичат до готовност.