Начало > Основни ястия > Гювечета с наденица, сирена и зеленчуци

Гювечета с наденица, сирена и зеленчуци

Гювечета с наденица, сирена и зеленчуци|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се гъбения сос, като се почистват и нарязват гъбите и се запържват в малко мазнина до омекване. Добавя се доматения сос, оставя се да кипне и се отстранява от котлона.

  2. Гювечетата се намазват със зехтин и се редят продуктите. Продуктите са за 4 броя глинени гювечета, в които се разпределят по равно.

  3. Най-отдолу във всяко се слага нарязана наденичка, като от всяко парче се отделя малко, за да се сложи и най-отгоре, върху нея се поставя кромида, нарязан на полумесеци, добавят се от двата вида сирене, подправките. Сипва се от гъбено-доматения сос и накрая се редят кашкавала, запечените чушки и отделените наденички.

  4. Така приготвени гювечетата се слагат във фурна и се пекат на 180 С за 30 минути, след което се изваждат и на всяко се чуква по едно яйце отгоре и се запичат до готовност.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?