Начало > Основни ястия > Гъби с ориз и лапад

Гъби с ориз и лапад

Гъби с ориз и лапад|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ориза се измива и се поставя в огнеопорни формички. Добавят се сол, малко зехтин и се залива с вода.

  2. Поставя се във фурна и се загрява до 180 С. Пече се около 20 минути. Долива се вода при необходимост. 

  3. Междувременно в тиган с капак се задушават почистените гъби кладница. Към края се овкусяват и се добавя нарязания на ивици лапад. Отстранява се от котлона.

  4. Леко охладения ориз се изсипва върху чиния за сервиране, трябва да се получи топка.

  5. Около топката се поставят гъбите с лапада. Декорира се с резенче домат, поръсен с босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?