Начало > Супи > Гръцка супа с лимон (Avgolemono Soupa)

Гръцка супа с лимон (Avgolemono Soupa)

Гръцка супа с лимон (Avgolemono Soupa)|escape
40
x5
1
40
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешкия бульон се кипва и се прибавя ориза (непълна ч.ч.). Вари се и се разбърква в продължение на 2 минути, след това температурата се намалява и се оставя да къкри 15-20 минути, или докато оризът омекне.

  2. В купа се разбиват белтъците, докато станат на пяна. Добавят се жълтъците и се разбива до гладка смес.

  3. Постепенно се добавят лимоновия сок и ½ от къкрещия бульон.

  4. Супата се маха от котлона и постепенно се прибавя яйчената смес, като се разбърква постоянно в продължение на 1 минута.

  5. Добавя се лимоновата кора и се подправя със сол и бял пипер на вкус.

  6. Сервира се веднага.

  7. По желание, към супата може да се добави пилешко филе (от гърдите), сварено и накъсано.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?