Начало > Основни ястия > Грилован толстолоб със зеленчуци

Грилован толстолоб със зеленчуци

Грилован толстолоб със зеленчуци|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка бял пипер
  • 1 фил. риган
  • 1 щипка сол хималайска
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 вр. босилек
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 2 бр. моркови
  • 2 ск. чесън стар
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 бр. котлет от толстолоб

Начин на приготвяне

  1. В купа се смесват всички сухи подправки (черен пипер, бял пипер, сол, риган). Към подправките се добавят пресования чесън и зехтин. Получената смес се разбърква добре.

  2. С тази смес рибата се намазва от двете страни. Котлетите се оставят да поемат аромата на подправките за 5-10 минути.

  3. Междувременно грил тигана се загрява и се поставят нарязаните на ивици моркови и лука. Пекат се от двете страни за по 2 минути и се махат от тигана.

  4. По същия начин се грилова и рибата от двете страни.

  5. Фурната се загрява на 200 С.

  6. Рибата и зеленчуците се преместват в огнеупорен съд или тавичка, покриват се с алуминиево фолио и се пекат 15 минути.

  7. Рибата се сервира топла. Украсява се с листа босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?