Говежди рулца
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г говеждо месо
- 80 г шунка
- 1 бр. кисели краставички
- 60 г бекон
- 2 гл. лук кромид стар
- 100 г мас
- 125 мл бира
- 125 мл бульон пилешки
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 4 ч.л. горчица
Начин на приготвяне
-
Резените говеждо се начукват, намазват се с горчица и се подправят със сол и пипер.
-
Слага се по един резен шунка във всяко парче.
-
Краставичката се нарязва на 4 парчета, а бекона - на тънки филийки. Лука се обелва и нарязва ба ситно.
-
Краставичката, бекона и лука се разпределят върху четирите резена месо. Навиват се, като се започне от късата част, завързват се с кухненски конец.
-
Маста се сгорещява в тенджера под налягане и рулцата се запържват от всички страни.
-
Сипват се бирата и бульона, и се задушават за 15 минути.
-
Когато рулцата са готови, се изваждат и конеца се маха. Слагат се в затоплено плато.
-
Брашното се размива с 2 с.л. вода, добавя се към соса и се разбърква добре, за да се получи хомогенна смес. Подправя се със сол и пипер.
-
Рулцата се заливат със соса и се сервират с картофи и червено зеле.