Говежди котлети с лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г говеждо месо
- 500 г лук кромид стар
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. мащерка
- 1 бр. бульон телешки кубче
- 200 мл бира
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Лука се обелва, нарязва се на полумесеци и се запържва в олиото. Изважда се добре се отцежда.
-
Котлетите се запържват за 3-4 мин от всяка страна, подправят се на вкус със сол, пипер и мащерка. Изваждат се от тигана, наръсват се с лука и се запазват топли.
-
В тигана се сипват бирата и бульона и след като сосът заври се оставя да покъкри няколко минути.
-
Котлетите се заливат със соса и се сервират.