Глазирано и гриловано свинско
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. кафява захар
- 200 мл кетчуп
- 200 мл майонеза
- 1/2 ч.ч. горчица
- 50 мл сос Уорчестър
- 1 ч.л. чили
- 1 щипка кайен
- 1 кг свинско месо
Начин на приготвяне
-
Грила се загрява и се намазнява леко.
-
Захарта, кетчупа, майонезата, горчицата, соса, чилито и кайена се слагат в малка купа. Разбъркват се до хомогенност.
-
Парчетата месо се слагат на загрятия грил и се пекат за 5 минути.
-
Намазват се с глазурата с помощта на четка. Пекат се на грила и когато се получат следи по месото, се обръщат. Това се повтаря няколко пъти. Мажат се с глазура след всяко обръщане.