Начало > Десерти > Фин козунак

Фин козунак

Фин козунак|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява 2-3 пъти. Прави се кладенче и маята се изсипва.

  2. Добавят се захарта, разтворена в прясно мляко, 4 жълтъка, щипка сол, сока и кората от лимона.

  3. Замесва се тесто и се оставя да втаса. Втасалото тесто започва да се меси, като се добавя от мекото масло, докато го поеме.

  4. Тестото се разстила с ръце и се поставят стафидите и орехите. Завива се на руло и се усуква. Поставя се във форма. Намазва се с жълтък, бадемите се нареждат и се поръсва със захар.

  5. Оставя се за още 15 минути да втаса.

  6. Пече се в предварително загрята фурна на 175 С за 45 минути.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?