Начало > Предястия > Фалафели

Фалафели

Фалафели|escape
80
x2
1
80
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нахутът се отцежда и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, солта, черния пипер и 2-3 с.л. топла вода се пасира до получаването на паста.

  2. Получената смес се прехвърля в купа и се оставя да престои в хладилник около час.

  3. След това се оформят топчета с големината на кюфте, които се овалват в галета и се пържат в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване.

  4. Изпържените фалафели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

  5. Поднасят се топли, гарнирани с кисело мляко.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?