Фалафели
минути
порции
сложност
Съставки
- 420 г нахут
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. кориандър
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 2 с.л. галета
- 1 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Нахутът се отцежда и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, солта, черния пипер и 2-3 с.л. топла вода се пасира до получаването на паста.
-
Получената смес се прехвърля в купа и се оставя да престои в хладилник около час.
-
След това се оформят топчета с големината на кюфте, които се овалват в галета и се пържат в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване.
-
Изпържените фалафели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
-
Поднасят се топли, гарнирани с кисело мляко.