Начало > Основни ястия > Еленски бут със сини сливи и праз

Еленски бут със сини сливи и праз

Еленски бут със сини сливи и праз             |escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на хапки, добавя се ситно нарязания праз, изсипва се олиото и се задушава със 100 мл. вода.

  2. Когато омекне празът и изври водата, се добавят гъбите, нарязани на едро и се изсипва бялото вино. Тенджерата се оставя без капак, да се изпари алкохола.

  3. Добавят се подправките, изсипват се 500 мл. вода и ястието се оставя да се задушава до омекване на месото.

  4. Прибавят се сините сливи без костилки.

  5. Преди да се свали от огъня, към ястието се прибавя разтвореното в студена вода нишесте. Ястието се разбърква и се оставя 4-5 минути да се сгъсти соса.

  6. По желание може да сервира поръсено с пресен магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?