Начало > Десерти > Еклери с шоколадова глазура

Еклери с шоколадова глазура

Еклери с шоколадова глазура|escape
50
x8
2
50
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджера се изсипват млякото, добавят се 125 мл вода, захар, сол и масло.

  2. Когато течността заври, се прибавя брашното.

  3. Огънят се намалява и се разбърква непрекъснато.

  4. След като тестото започне да се отделя от стените на съда, се оттегля от котлона и бъркането продължава, докато се получи плътно тесто.

  5. Поставя се в купа, добавят се яйцата и се разбива с миксер около 1-2 минути.

  6. Сместа се прехвърля в шприц, с който се оформят еклеровите пръчици. Поставят се в намаслена тава, покрита с хартия за печене.

  7. Пече се в предварително загрята на 190 ºС фурна до зачервяване.

  8. Изключва се и фурната се отваря леко. Еклерите се оставят да престоят около 10-15 минути.

  9. С помощта на остър нож се прави страничен прорез по дължината на еклерите.

  10. За крема.: 400 мл от млякото се загряват със захарта.

  11. В друг съд се поставят жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбърква се на каша и на тънка струйка се налива кипналото мляко със захарта. Връща се обратно в тенджерата и се бърка на котлона до сгъстяване.

  12. Накрая се добавят маслото и ванилията. Претрива се с гевгир, за да се получи фин крем.

  13. Сместа се поставя в шприц и еклерите се пълнят през прореза.

  14. Декорира се с разтопения на водна баня шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?