Джинджифилов кекс със стафиди и бял шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 яйца
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 2 1/2 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 2 с.л. джинджифил
- 1/2 ч.л. карамфил
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. масло
- 220 г бял шоколад
- 80 г стафиди
Начин на приготвяне
-
В купа се разбиват яйцата и захарта на гъст сняг.
-
В друга купа се смесват всички сухи съставки и половината от тях се прибавят към белтъчната смес, след което се разбива отново.
-
Добавят се млякото и маслото и се разбърква.
-
Добавят се и останалите сухи съставки и се разбива до получаване на гладка смес.
-
Прибавят се натрошеният шоколад и стафидите.
-
Сместа се изсипва в намаслена и набрашена кексова форма и се пече в предварително загрята на 170 ºС фурна до готовност.
-
Поръсва се с пудра захар и се гарнира с цедено кисело мляко.