Домашни курабийки с фъстъчено масло
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г брашно
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 30 мл олио
- 1 ч.л. сода
- 20 г фъстъчено масло
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява, а останалите продукти се разбиват.
-
Добавя се малко по малко от брашното и се разбива. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването, се започва с месенето на тестото с ръце. Добавя се брашно, докато се получи меко тесто, от което може да оформят топчета с големина на орех.
-
Готовите топчета се поставят в тава, застлана с хартия за печене с достатъчно разстояние между тях.
-
Курабийките се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар.
-
Пекат се в предварително загрята на 180 ºС фурна до златисто.