Начало > Десерти > Домашен кекс с тиква

Домашен кекс с тиква

Домашен кекс с тиква|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и белтъците се разбиват на сняг.

  2. Към жълтъците се изсипва захарта и се разбива с ванилията, добавят се олиото и киселото мляко, към което предварително е добавена содата.

  3. Добавят се белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбива се добре.

  4. Прибавя се пюрето от тиква и се разбърква до хомогенна смес.

  5. Сместа се разделя на две части. В едната от тях се прибавя какаото и се разбива добре.

  6. Двете смеси се изсипват в кексова форма, като се редуват, и се пече на 180-200 ºС около 35-40 минути.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?