Начало > Предястия > Домашен гирос със свинско

Домашен гирос със свинско

Домашен гирос със свинско|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За питката: От царевичното брашно, солта и хладката вода се омесва меко тесто. Разделя се на 2 части. Питките се разточват във форма на елипс или кръг. В предварително загрят тиган, без мазнина, ароматната питка се опича от двете страни до зачервяване.

  2. Покрива се с леко навлажнена кърпа.

  3. За плънка: В тиган с малко зехтин се запържва свинското месо с подправките. Към края се добавя нарязания на ивици сладък лук.

  4. В отделен съд се поставят нарязаната на ивици половин краставица, шепа копър и чесъна нарязан на ситно. Заливат се с киселото мляко и се разбъркват.

  5. За соса: От получената смес с краставица се отделя около 1 кафена чаша, добавят се 3-4 листа рукола и се пасира в блендера.

  6. По дължината на царевичната питка се поставя малко от свинското месо с задушения лук, част от плънката, добавят се нарязания на ивици домат, няколко клонки рукола и се залива със соса.

  7. Ястието се сервира топло.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?