Чийзкейк с тиква и моркови
минути
порции
сложност
Съставки
- 170 г обикновени бисквити
- 1/2 ч.л. канела
- 80 г масло
- 250 г крема сирене
- 250 г маскарпоне
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 4 яйца
- 3 г шушулка ванилия
- 1 ч.ч. тиква
- 20 г моркови
Начин на приготвяне
-
Бисквитите се смилат с кухненски робот или в блендер.
-
Към смлените бисквити се добавят канелата и омекналото масло и се омесват с ръце до получаване на маслени трохи.
-
Трохите се разпределят равномерно по дъното на тава с махащи се стени, като се притиска с ръце.
-
Крема сиренето се разбива с маскарпонето, след това се добавя пудрата захар и отново се разбива. Едно по едно, при непрекъснато разбиване, се добавят яйцата, а накрая - и ванилията.
-
Към сместа се добавя пюре от тиква и моркови и се разбърква внимателно с дървена лъжица, след кеото се изсипва върху бисквитения блат.
-
Пече се в предварително загрята на 150 ºС фурна към 80-90 минути.
-
След като чийзкейкът се изпече, не се вади веднага от фурната, а се оставя на полуотворена врата и след като поизстине, се изважда.
-
Гарнира се с малко маскарпоне и се сервира.