Начало > Десерти > Бял кейк

Бял кейк

Бял кейк|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и солта. Пресяват се заедно още 2-3 пъти.

  2. В купа се разбиват белтъците с миксер, докато станат на сняг. Добавя се постепенно захарта и продължава да се разбърква.

  3. Маслото се разбива в друга купа. Към него се прибавя чаша захар и продължава да се разбива.

  4. Към маслото започват да се прибавят сухите съставки, успоредно с млякото, по малко и постепенно. Прибавят се ароматите, след това и белтъчената смес. Разбива се до образуване на еднородно тесто.

  5. Излива се в подходяща кръгла или правоъгълна тава, върху която е сложена пергаментова хартия.

  6. Запича се на 175 С за 30-35 минути. Оставя се да се охлади в тавата за десетина минути и след това се обръща върху решетка, за да изстине напълно.

  7. Кейка се намазва с бита сметана. Може да се украси със сезонни плодове или както се вижда на снимката - с кокосови бонбони или само кокос.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?