Бургер с говеждо и хрупкави картофки
минути
порции
сложност
Съставки
-
за кюфтетата:
- 300 г кайма от говеждо месо
- 1 ч.л. сушен лук
- 1/4 ч.л. чесън на гранули
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. магданоз
-
за гарниране:
- 2 броя бургер питки
- 5-6 с.л. крема сирене
- 2-3 листа маруля
- 2 резена домат
Начин на приготвяне
-
В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.
-
Разрежете питката на две
-
Покрийте хлебчето с няколко лъжици от крема сиренето
-
Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.
Покрийте кюфтето с лист зелена салата
-
Върху месото сложете кръгче домат
-
Няколко колелца червен лук за свежест
-
Завършете с хрупкави пържени картофи
-
Покрийте с капачето на питката
Стоян Георгиев